Home page

De kleine kapitein aanleiding tot campagne

De kleine kapitein aanleiding tot campagne veiligheid op het water

De theatervoorstelling ‘De kleine kapitein’ van producent Van Engelenburg Theaterproducties is voor Reddingsbrigade Nederland en Delta Lloyd, partner van de Nederlandse watersport, aanleiding om het publiek te informeren over de veiligheid op en rond het water.

Ook aan het einde van de zomer vinden kinderen het heerlijk om in of op het water te spelen, zwemmen of watersporten. Het is niet meer gebruikelijk dat kinderen vanaf een bepaalde leeftijd een zwemdiploma hebben. Kinderen zijn minder zwemvaardig en in combinatie met onbekendheid met zwemmen in open water en de gevaren van de zee gebeuren er helaas geregeld ongelukken rond het water.

De landelijke tournee van de jeugdtheatervoorstelling De kleine kapitein, met daarin onder meer Arjan Smit (vaste bewoner van Sesamstraat ) en Alexandra Alphenaar is daarom een goede aanleiding om scholen en theaterbezoekers voor te lichten over de gevaren rondom het water. “Door middel van scènes uit de voorstelling en passages uit het boek kunnen we tips geven hoe kinderen leuk en veilig rondom het water kunnen sporten en spelen” aldus Raymond van Mourik van de Reddingsbrigade. “Daarbij is De kleine kapitein een fantastisch jeugdboek, dus we vinden het erg leuk om deel te nemen aan deze campagne rondom deze voorstelling”.

De kleine kapitein is een avontuurlijke familievoorstelling naar de boeken van Paul Biegel. De kleine kapitein gaat over een jongen die op zoek gaat naar het Eiland van Groot en Groei, samen met zijn vrienden dikke druif, bange Toontje en Marinka.

Hier leest u meer over de campagne van de Reddingsbrigade >>

Hier kunt u gratis het lesmateriaal downloaden >>

  Van Engelenburg Theaterproducties (c) Haarlem - NL
tel +31 23 531 5578 - www.VEtheater.nl - Info@VEtheater.nl