Home page

Over de voorstelling

‘Verbeelding aan het roer bij De kleine kapitein’, ‘fantasierijke voorstelling’ kopte de pers. Van Engelenburg Theaterproducties acht de tijd weer rijp voor de fantasie van Paul Biegel.

Zo’n veertig jaar geleden vertrouwde Paul Biegel de avonturen van De kleine kapitein en zijn vrienden toe aan het papier. En al meer dan drie generaties dromen kinderen mee met de verhalen over De Nooitlek, het Eiland van Groot en Groei, De Spookstad en het Toverschip.

De Kleine Kapitein gaat over een jongen die op zoek gaat naar het Eiland van Groot en Groei, samen met zijn vrienden dikke druif, bange Toontje en Marinka. Een grijze schipper vertelt hoe ooit een kleine kapitein een boot heeft gemaakt van alle spullen die hij vond: de Nooitlek. Hij begint een boot te maken van alles wat er tijdens de storm is aangespoeld: stukken hout, een kist, een stuk van een bed, een oude emmer. De kinderen gaan hem helpen. Dit is het begin van een groot avontuur.

De Kleine Kapitein is een spannende familievoorstelling voor iedereen vanaf acht jaar naar de gelijknamige boeken van Paul Biegel in een bewerking van Tom Sijtsma. In deze voorstelling met muziek van Händel komen de avonturen van De kleine kapitein en zijn maatjes op hun boot de Nooitlek, tot leven. Bezoekers ontvangen bij deze voorstelling een interactieve flyer ‘veiligheid op het water’ van Reddingsbrigade Nederland.

De website van de eerdere tournee van De Kleine Kapitein vind je hier >>

Volg ons via:

  Van Engelenburg Theaterproducties (c) Haarlem - NL
tel +31 23 531 5578 - www.VEtheater.nl - Info@VEtheater.nl