Home page

Henrike van Engelenburg

Al ruim 17 jaar produceert Van Engelenburg Theaterproducties vanuit Haarlem toneel-, familie en muziektheatervoorstellingen. Daarnaast vertegenwoordigt zij enkele talenten.

Henrike van Engelenburg is de producent van (bekroonde) familievoorstellingen zoals:
De Kleine Kapitein (Paul Biegel), Winky en het paard van Sinterklaas, Achtste-groepers huilen niet en Oorlogsgeheimen (Jacques Vriens), De Zandtovenaar in Afrika en Lastige Lijven (AJTS en Frans Bromet).
In 2015 brengt zij Brammetje Baas uit, naar het boek van Tamara Bos.

Naast jeugdvoorstellingen is zij de producent van opvallende muziektheaterproducties, zoals:
Andermans Veren Live! (i.s.m. de AVRO), Negra (Joy Wielkens), Lieve Julia ( Elvis Costello, met o.a. Jeroen Phaff), de eenakters van Stijn van der Loo: Het lichaam liegt nooit, Gezang! en Nero en Grutte Jongen van multi-talent Theun Plantinga.


Haar toneelvoorstellingen brengt zij het liefst uit in samenwerking met partners:
Alles went behalve een vent, is een samenwerking met De Rode Boksbal BV, met in de hoofdrollen Gerard Cox en Joke Bruijs.
De Koningin van Paramaribo deed zij i.s.m. Sunship Tree en Christiane F (met Alexandra Alphenaar) deed ze samen met Urban Myth.
Haar nieuwste productie doet zonder partner: De Vrek van Moliere, met Immanuelle Grives, Kenneth Herdigein, Rogier Komproe, Sergio Hasselbaink e.a.
De voorstellingen worden gespeeld in theaters en zo mogelijk ook in scholen (Theater in School) en het bedrijfsleven (Theater in Bedrijf).
Voor meer Info: Van Engelenburg presenteert

  Van Engelenburg Theaterproducties (c) Haarlem - NL
tel +31 23 531 5578 - www.VEtheater.nl - Info@VEtheater.nl