Home page

dikke druif - Christian van Eijkelenburg

Dikke druif - Christian van Eijkelenburg
Christian van Eijkelenburg (2 januari 1990) is dikke druif. Christan groeide op in Vlaardingen en maakte op negen jarige leeftijd zijn debuut in de musical ‘Oliver!’ van Joop van den Ende Theaterproducties. Daarna volgden al snel andere musicals.
Na de Havo is Christian in 2010 aan zijn vervolgopleiding aan Frank Sanders' Akademie voor Musicaltheater in Amsterdam begonnen. Daar kreeg hij les van o.a. Frank Sanders en Karin Bloemen. Tijdens zijn schoolperiode speelde hij in diverse (school)producties met als hoogtepunten: ‘Het Jubileumgala 125 Jaar Carré’ in Koninklijk Theater Carré en het optreden tijdens ‘Toppers in Concert 2013’.
In 2013 won Christian de Jos Bink Genesiuspenning. Dit is een jaarlijkse aanmoedigingsprijs van stichting TeksTpierementT voor een veelbelovende, afstuderende student aan de Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater.

Christian: ben jij net zo sterk als dikke druif?
Ik heb vroeger veel aan sport gedaan. Tennis, hockey, waterpolo, zwemmen, voetbal. Maar meestal wilde ik na een half jaar weer iets anders. Tegenwoordig probeer ik 1 a 2 keer per week naar de sportschool te gaan om een beetje gespierder te worden. Met een grote nadruk op probeer want ik denk dat ik misschien maar 4 keer in de maand sport. Ik vind fitnessen namelijk niet zo leuk omdat je het alleen moet doen. Ik houd wel van een beetje competitie. Ik probeer wel overal in Amsterdam op de fiets naar toe te gaan omdat ik alleen fietsen dan wel weer leuk vind. Kan ik lekker iedereen inhalen.

  Van Engelenburg Theaterproducties (c) Haarlem - NL
tel +31 23 531 5578 - www.VEtheater.nl - Info@VEtheater.nl