Home page

de grijze schipper Michel Sorbach

De grijze schipper – Michel Sorbach
Michel Sorbach (1962) speelde al eerder in De kleine kapitein, maar toen als dikke druif. Als ‘oude rot’ in het vak is hij nu de grijze schipper.
Michel studeerde af in 1987 aan de Akademie voor Kleinkunst. In datzelfde jaar ontving hij de Pissuiseprijs en het gouden Hart van Rotterdam voor het beste debuut.
Hij was medeoprichter van de muziektheatergroep Michel en Martin (samen met Martin van den Ham en Selma Susanna). Michel speelde bij diverse toneelgezelschappen waaronder het Zuidelijk Toneel, Haarlems toneel, Muztheater.
Hij speelde in vele musicals waaronder Ja zuster Nee zuster, Kunt u ons de weg naar Hamelen vertellen meneer, Footloose, Annie, Oliver, Anatevka, Alladin, Piaf, Yab Yum en Nightmare (ook een productie van Van Engelenburg) en de musical Afblijven.
Bijzonder was zijn samenwerking met internationale gezelschappen waaronder Millennial Arts productions Inc New York (“Messiah”, in het kader van het Festival van de oude muziek) en de Indiase voorstelling Bharati waarmee hij in Nederland (onder andere in het Concertgebouw in Amsterdam), Belgie, Duitsland en Oostenrijk optrad.
Verder was hij te zien in vele drama- en comedyseries en films zoals Flikken Maastricht, Een huis voor Vincent, Van God Los, Vast en het Bombardement.
Hiernaast doet Michel nasynchronisatie van tekenfilms en live-action films en werkt hij als docent lied-interpretatie en tekst-interpretatie.

Michel, heb jij net zulke zeebenen als de grijze schipper?
Ik heb veel gevaren. Met een bootje in de grachten van Amsterdam, met de pont naar de overkant van het IJ. En één keer op het IJsselmeer. Ik heb de zeilen gehesen en het roer vastgehouden, zeemansliederen gezongen en een kruidenbitter gedronken. Een echte zeebonk. Tot het harder begon te waaien, de wolken zich samen pakten en de golven hoger werden. Ik werd licht in het hoofd, mijn maag net zo onrustig als de zee en de rest van de zeereis hing ik zeeziek met mijn hoofd buitenboord. Ik was blij toen we de haven binnenvoeren en ik vaste grond onder de voeten voelde. Maar ik ben heus een zeebonk…een echte…Ik kan namelijk zonder mijzelf te vast te houden in een rijdende tram blijven staan…Ik ben een echte stadse zeebonk…
Schip Ahoy!!!

  Van Engelenburg Theaterproducties (c) Haarlem - NL
tel +31 23 531 5578 - www.VEtheater.nl - Info@VEtheater.nl